BLAZSÓ DOMONKOS basszbariton

Blazsó Domonkos 9 év zongoratanulás után kezdte meg énekesi pályafutását a Szent István Király Zeneművészeti Szakközépiskolában Baghy Emília irányításával. Végzősként, 1997-ben 1.helyezést ért el a Budapesti Dalversenyen, majd 3.helyezést és különdíjat vehetett át az Ádám Jenő Dalversenyen.

Szülei tagjai voltak a Magyar Állami Népiegyüttesnek és a Magyar Rádió Énekkarának is, így a muzsika gyermekként is mindennapjai részét képezte. Tehetsége már ekkor megmutatkozott, ezért intenzív zongora-és szolfézsoktatásban vett részt, mely tudást a mai napig zenetanárként is kamatoztat.

A szakiskolák után Helmuth Rilling bátorító szavainak hatására 2 évet tanult Bruce Abel amerikai baritontól Németországban (Hochschule für Musik und Darstellende Kunst Stuttgart). Magyarországi hivatásos énekkarokban szerzett tapasztalatot, miközben folyamatosan csiszolta énektudását Alföldi Mária segítségével. Szólistaként már ekkor jelen van a hazai koncertéletben.
Vashegyi György segítségével színvonalas régizenei koncertek rendszeres résztvevőjévé válik.

Olyan neves karmesterek alatt léphetett fel, mint Kobayashi Ken-Ichiro, Howard Arman, Helmuth Rilling, Hollerung Gábor vagy Carlo Montanaro.

Koncertezett szinte az összes nagy magyarországi rendezvényhelyszínen, a Miskolci Operafesztiváltól az Operaházon át a Soproni Ünnepi Hetekig.

A Budapesti Wagner- napok ’A Nürnbergi Mesterdalnokok’ c. produkciójában Konrad Nachtigallként immár kétszer hajolhatott meg a Müpa közönsége előtt. Rendszeres résztvevője a Prelúdium Művészeti Alapítvány ismeretterjesztő koncertjeinek és örömmel tesz kirándulásokat a jazz és a könnyűzene világába is.

www.blazsodomonkos.com